ZIELONY SOK OCZYSZCZAJĄCO – ODCHUDZAJĄCY

  • 4 szt. jabłka ( w tym 2 zielone)
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 limonka
  • 2 gruszki
  • 1 szt. seleru naciowego
  • garść szpinaku

Ogórki, jabłka, pietruszkę, limonkę i szpinak umyć.
Wszystkie składniki wrzucić do wyciskarki wolnoobrotowej.
Do sporządzonego soku dodać oliwę z oliwek i 2 łyżki octu jabłkowego.
Podawać od razu po przyrządzeniu. Mniam?

 

Zielony sok oczyszczająco-odchudzający składający się z zielonych warzyw, które zawierają barwnik chlorofil wykazujący działanie bakteriobójcze, chroni przez infekcjami i poprawia metabolizm. Zielone warzywa będące źródłem luteiny i zeaksantyny, silnych antyoksydantów, które zapobiegają zwyrodnieniu plamki żółtej.
Szpinak, seler naciowy i ogórek są wśród warzyw jednymi z najlepszych źródeł witaminy E, żelaza i magnezu oraz znakomitym źródłem chlorofilu.
Zielone jabłko zawiera zarówno rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny błonnik, jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, a cytryna to świetny przeciwutleniacz bogaty w witaminę C.