O mnie


Nazywam się Monika Cebula
I JESTEM DIETETYKIEM

dietetykiem klinicznym, specjalistą psychodietetyki, doradcą żywieniowym,
członkiem Towarzystwa Psychodietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Moją misją jest pomoc takim osobom jak Ty, w zmianie zachowań żywieniowych, myśli na temat jedzenia, nawyków żywieniowych i podejścia do emocji, które Nam towarzyszą każdego dnia.To niesienie pomocy pacjentom wymagającym dietoterapii oraz edukacja w zakresie zrównoważonego żywienia.

Kluczem do sukcesu jest wykształcenie nowych, zdrowych nawyków żywieniowych, które wpływają na poprawienie stanu zdrowia oraz ułatwiają powrót do prawidłowej masy ciała.

Chciałabym, abyś uwierzył(a), że zdrowe odżywianie może być przyjemne
jeśli jest ustalone wspólnie na Twoich zasadach.

„ Jedyną rzeczą, która powstrzymuje Cię przed dostaniem, tego czego chcesz, jesteś Ty sam” –

tak więc zapraszam Cię na spotkanie, podczas, którego w dostępny sposób
przekażę Ci moją wiedzę. Pamiętaj skuteczne odchudzanie odbywa się
poprzez trwałą zmianę nawyków żywieniowych oraz zmianę swojego
podejścia do odżywiania.

Podobno kto stoi w miejscu, ten się cofa…żadna dziedzina nie stoi w miejscu,
dlatego prowadząc moją praktykę staram się regularnie brać udział
w rozmaitych szkoleniach, warsztatach, aby podnieść jakość wykonywanej
przeze mnie pracy.







Jestem absolwentką:

  • Śląska Akademia Medyczna w Katowicach – Wydział Zdrowia Publicznego – specjalność DIETETYKA (studia licencjackie / magisterskie)
  • Uniwersytet Humanistycznospołeczny SWPS Katowice – Psychodietetyka – (studia podyplomowe)
  • Politechnika Śląska – Wydział Organizacji i Zarządzania – Zarządzanie Jednostką Ochrony Zdrowia(studia podyplomowe)



Moja własna i skuteczna metoda pracy z pacjentem to:

Sztuka Zdrowego Żywienia
to program oparty na 5 krokach (tzw. 5 „ Z ”)

  • Zmiana nawyków żywieniowych.
  • Zdrowy styl życia jeśli będzie dla Nas przyjemny stanie się nawykiem
  • Zdrowy balans pomiędzy tym jak wyglądamy, jak się postrzegamy i do czego dążymy
  • Zbilansowane i urozmaicone posiłki, które są smaczne, zdrowe i syte.
  • Zastosowanie odpowiedniego sposobu radzenia sobie ze stresem i emocjami oraz radość z życia.



 

Podobno kto stoi w miejscu, ten się cofa…
żadna dziedzina nie stoi w miejscu,
dlatego prowadząc moją praktykę staram się regularnie brać udział w rozmaitych szkoleniach, warsztatach,
aby podnieść jakość wykonywanej przeze mnie pracy.

Monika Cebula

dietetyk kliniczny, specjalista psychodietetyki, doradca żywieniowy,
członek Towarzystwa Psychodietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej