Omlet na słodko

Omlet na słodko

– 2 jajka
– 1 łyżka mąki kokosowej
– 1 łyżka wiórków kokosowych
– troszkę miodu
– 1 łyżeczkę proszku do pieczenia bez fosforanów
– na górę masło orzechowe domowej roboty ( mielę orzechy włoskie, brazylijskie i pekan z olejem kokosowym i 1 łyżką miodu )
– dowolny owoc u mnie kiwi oraz na górę wiórki kokosowe

Najpierw ubijamy białka, osobno mieszamy wszystkie suche składniki i dodajemy stopniowo do białek, na koniec dodajemy żółtka i wylewamy na patelnie – na której jest łyżka oleju kokosowego) 🙂

Pychotka <3

Monika Cebula

dietetyk kliniczny, specjalista psychodietetyki, doradca żywieniowy,
członek Towarzystwa Psychodietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej