Obiadowy okrąglak 

Obiadowy okrąglak

1. Ugotowane na sypko mieszanka kasz (kasza pęczak, bulgur i soczewica zielona) doprawiona mieszanką przypraw
2. Surowe mięso mielone z indyka pomieszać z kaszami dodać kawałek pokrojonego pora
3. Wszystkie składniki wymieszać wraz z substytutem jajka ( świeżo zmielony len z wodą ), albo jajkiem jeśli nie ma alergii czy nietolerancji pokarmowej, dodać łyżkę masła bądź oleju.
4. Całość masy umieścić w tortownicy bądź innej blaszce, posypać czarnuszką i sezamem i włożyć do piekarnika 190 st. na 30-40min.
5. Podawać z buraczkami na ciepło

Smacznego 🙂

Monika Cebula

dietetyk kliniczny, specjalista psychodietetyki, doradca żywieniowy,
członek Towarzystwa Psychodietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej