Pyszny zamiennik kremów czekoladowych

Pyszny zamiennik kremów czekoladowych
jak słyszę od moich Dzieciaków… ” Mamuś chcę coś słodkiego” … na stole ląduje krem czekoladowy na bazie awokado i orzechów

Do zrobienia kremu potrzebne jest :

  • jedno dojrzałe awokado (musi być naprawdę miękkie )
  • cztery dojrzałe banany
  • garść zmielonych orzechów ( włoskie, pekan, migdały – co kto lubi )
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki kakao

Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy blenderem ręcznym, aż do uzyskania gładkiej papki.
Następnie dekorujemy potartą, gorzką czekoladą i orzechem, wstawiamy do lodówki (min. 2-3 godz.)

Smacznego

Monika Cebula

dietetyk kliniczny, specjalista psychodietetyki, doradca żywieniowy,
członek Towarzystwa Psychodietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej